BENVOLIO 1938 GRAPENOLIE wordt verkregen door koude persing van een zorgvuldige selectie van 100% Italiaanse druivenpitten. Het is een 100% zuivere druivenpitolie. Het is een van de oliën met het hoogste smeltpunt (245 graden C) en is rijk aan linolzuur en vitamine E. DE NUTRITIONELE VOORDELEN van deze olie zijn vooral te danken aan het hoge gehalte aan linolzuur, een essentieel vetzuur van de Omega 6-reeks, dat bijdraagt tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. Druivenpitolie heeft met meer dan 70% het hoogste gehalte aan linolzuur (Omega 6) van alle oliën. DE NUTRITIONELE VOORDELEN van deze olie zijn vooral te danken aan het hoge gehalte aan linolzuur, een essentieel vetzuur van de Omega 6-reeks, dat bijdraagt tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. Druivenpitolie heeft met meer dan 70% het hoogste gehalte aan linolzuur (Omega 6) van alle oliën. COSMETISCHE APPARATEN: Druivenpitolie wordt ook beschouwd als een uitstekende cosmetische olie vanwege het gehalte aan polyfenolen en vitamine E, die met hun antioxiderende eigenschappen huidveroudering door zon en weersinvloeden helpen vertragen. Perfect als massageolie of als draagolie voor essentiële oliën. GEBRUIK: Olie met een delicate en licht zoetzure smaak, ideaal voor rauwe saladedressings en bij de bereiding van delicate sauzen en vismarinades; delicaat en zacht in gebak. Ook uitstekend voor pan- en wokkoken dankzij het zeer hoge rookpunt. TRADITIE SINCE 1938 Olio Benvolio is in 1938 in Veneto ontstaan uit de passie voor olijfolie die de familie Dal Sasso al bijna honderd jaar doorgeeft. Deze grote geschiedenis, gecombineerd met de voortdurende zoektocht naar kwaliteit, garandeert een gezond, goed en echt product.