Tempocol is een kruidengeneesmiddel dat wordt gebruikt bij klachten die passen bij het prikkelbaredarmsyndroom. De werkzame stof in tempocol is pepermuntolie. De pepermuntolie zit in een speciale maagzuurresistente capsule. Hierdoor komt de pepermuntolie pas vrij daar waar het zijn werk moet doen: in de darmen.
Tempocol kan worden gebruikt om klachten, die passen bij het prikkelbaredarmsyndroom, te verlichten zoals buikpijn, lichte buikkrampen en winderigheid. Tempocol kan worden gebruikt vanaf de leeftijd van 8 jaar.
Bijsluiter:
Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.
Milieu:
Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.
Dosering en gebruik Gebruik dit medicijn altijd precies zoals in deze bijsluiter staat of zoals je arts of apotheker dit heeft verteld.
Als je twijfelt over het juiste gebruik, neem dan contact op met je arts of apotheker.
De geadviseerde dosering is:
Jongeren ouder dan 12 jaar, volwassenen en ouderen
De aanvangsdosis is eenmaal tot driemaal daags 1 capsule. De dosering kan indien nodig worden verhoogd tot een
maximale dosis van 2 capsules driemaal daags.
Kinderen tussen 8 en 12 jaar
Maximaal driemaal daags 1 capsule.
Niet geschikt voor gebruik bij kinderen jonger dan 8 jaar.
De capsule(s) moet(en) in hun geheel worden doorgeslikt, d.w.z. dat zij niet gebroken of gekauwd mogen worden. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Lees voor gebruik de bijsluiter.
De werkzame stof in dit middel is pepermuntolie. Elke maagsapresistente zachte capsule bevat 182 mg
pepermuntolie (Menthae piperitae aetheroleum).
De andere stoffen in dit medicijn zijn: gelatine, glycerol, ethylcellulose, natriumalginaat (E401),
middellangeketentriglyceride, stearinezuur, oliezuur.
Het is belangrijk eventuele bijwerkingen altijd te melden, ook als ze misschien niet te wijten zijn aan het medicijn. Dit leert ons om de oorzaak van de bijwerking te begrijpen en om (als dat nodig is) efficiënt te reageren. Je kunt dit doen op de site van LAREB.