Biologische zonnebloem proteïne is plantaardig en een goede vervanger van (dierlijke) eiwitbronnen zoals Wei- en Soja proteïnen. Zonnebloem proteïne is gemaakt van zonnebloempitten middels een speciaal proces, waardoor de uiteindelijke proteïne hoger is in eiwitten en lager in vetten en koolhydraten dan het oorspronkelijke product. Zonnebloem proteïne bevat alle essentiële aminozuren en is glutenvrij. Deze zonnebloem proteïne bevat 15,5 gram vezels per 100 gram.
EiwittenMattisson zonnebloem proteïne is een bron van eiwitten en bevat 48,9 gram eiwitten per 100 gram product. Eiwitten zijn van essentieel belang voor ons lichaam, het zijn de bouwstenen van onze cellen en weefsels. Eiwitten dragen bij tot de instandhouding en groei van de spiermassa en de instandhouding van normale botten.
Geschikt om mee te bakkenZonnebloem proteïne is te gebruiken als extra toevoeging in muesli-ontbijt. En is daarnaast ook heerlijk te gebruiken als vervanger van meel in bakrecepten zoals pannenkoeken, brood, gebak, koekjes of cake (vervang 25% van het originele meel).
Over Mattisson
Mattisson is begonnen in 2001 en is gespecialiseerd in biologische voedingssupplementen en superfoods. Inmiddels is Mattisson uitgegroeid tot een gewaardeerd merk met een complete range aan natuurlijke producten. Mattisson biedt een breed scala aan producten aan, waaronder biologische superfoods, plantaardige eiwitten, vitamines, mineralen, oliën, zaden, noten, bessen en andere gezondheidsproducten & supplementen. Deze producten worden zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan hoge kwaliteitsnormen.