Wijnsteenbakpoeder is een mix van wijnsteenzuur en baksoda. Doordat de wijnsteen reageert op de baksoda hoef je niks zuurs toe te voegen aan je recepten om te zorgen dat het gaat rijzen. Daarnaast is wijnsteenbakpoeder de meest natuurlijke variant onder de bakpoeders. Wijnsteen is wijnsteenzuur wat omgezet is in kristallen. Het ziet er uit als grote suikerkorrels die je onder op de bodem van of kurk van je wijnfles kan vinden. De kristallen zijn smaakloos. Wanneer deze kristallen worden gezuiverd ontstaat er een wit poeder wat dus voor wijnsteenbakpoeder zoals de naam al zegt gecombineerd wordt met bakpoeder.
Voordeel wijnsteenbakpoeder t.o.v gistWijnsteenbakpoeder heeft in tegenstelling tot gist geen rijstijd nodig. Is glutenvrij, in tegenstelling tot veel andere bakpoeders.
Over Mattisson
Mattisson is begonnen in 2001 en is gespecialiseerd in biologische voedingssupplementen en superfoods. Inmiddels is Mattisson uitgegroeid tot een gewaardeerd merk met een complete range aan natuurlijke producten. Mattisson biedt een breed scala aan producten aan, waaronder biologische superfoods, plantaardige eiwitten, vitamines, mineralen, oliën, zaden, noten, bessen en andere gezondheidsproducten & supplementen. Deze producten worden zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan hoge kwaliteitsnormen.