Krill Omega-3 Gold is de nieuwe generatie Omega-3. Deze onverzadigde vetzuren zijn niet afkomstig uit vette vissoorten, maar worden gewonnen uit Krill (Euphausia superba). Krill is een verzamelnaam voor ongeveer 80 soorten kleine garnaalachtige schaaldiertjes van 1 tot 6 centimeter. Zij komen voor in grote scholen in de wateren rondom Antarctica. Krill voedt voedt zich met plankton en met algen die veel omega 3 vetzuren bevatten. Krill olie is minder verontreinigd omdat krill aan het begin van de voedselketen staat en daarom geen verontreiniging uit zee heeft opgehoopt.
EPA en DHADankzij de unieke samenstelling van Krillolie worden de Omega-3 vetzuren DHA en EPA goed opgenomen. Een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA heeft een gunstige invloed op het hart. Daarnaast zijn de omega-3 visvetzuren EPA en DHA een aanvulling op de voeding voor sporters die geen vis eten.
MSC Keurmerk - DuurzaamHet Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC) staat op visproducten die afkomstig zijn van duurzame visserij. Vissers en visserijen die in aanmerking willen komen voor een keurmerk, moeten aan deze criteria voldoen:
De Krill die Virtuoos gebruikt wordt gevangen middels Eco Harvesting®, met aandacht voor het totale ecosysteem. Dit gepatenteerde systeem is een milieuvriendelijke krill oogsttechnologie. Dit systeem is samen met the World Wildlife Fund for Nature (WWF-Norway) ontwikkeld. Door deze duurzame oogsttechnologie is Aker Biomarine ook onafhankelijk gecertificeerd naar de standaarden van MSC.
NZVT-gecertificeerdKrill Omega-3 Gold is geproduceerd volgens de (doping)normen van het NZVT systeem en bevat daarom het NZVT logo. Krill Omega-3 Gold kan dus met zekerheid door topsporters gebruikt worden. Zo kan de sporter zich onbezorgd concentreren op het leveren van optimale sportprestaties.
Bijzonder ingrediëntKrill Oil™
Geadviseerd gebruik2 licaps per dag met een ruime hoeveelheid water innemen. Bij voorkeur in combinatie met een maaltijd.
Omega 3 vetzuren (EPA en DHA) spelen een belangrijke rol bij de algehele gezondheid van een sporter. In relatie met sport heeft het een positief effect op het herstelvermogen (verminderen ontstekingsreactie), immuunsysteem en adaptatievermogen aan trainingen. De voeding van de gemiddelde Nederlander bevat te weinig omega 3 vetzuren.
Kan ingezet worden bij: