Acacia vezels zijn afkomstig van acaciabomen, die van origine te vinden zijn in Afrika. Het sap wat uit deze bomen komt wordt gedroogd, waardoor een vezelpoeder ontstaat. Acacia vezels bevatten 86% oplosbare vezels, die ook wel verteerbare vezels of prebiotica worden genoemd.
VoedingsvezelsVoedingsvezels krijgen we voornamelijk binnen bij het eten van groente, fruit, brood, ontbijtgranen, peulvruchten en noten.
Ons moderne dieet bevat, in tegenstelling tot het ‘traditionele’ dieet, weinig vezels. Wanneer je te weinig voedingsvezels binnenkrijgt, kunnen er buik- darmklachten ontstaan. De meest voorkomende klachten zijn obstipatie, diarree en een spastische dikke darm. Het advies is om dagelijks 30 tot 40 gram vezels te eten.
Mattisson Acacia vezelsMattisson Acacia vezels geven per portie van 2 eetlepels 10 gram oplosbare vezels en hebben een milde, neutrale smaak. Hierdoor kunnen onze acacia vezels eenvoudig in verschillende voedingsproducten worden verwerkt. Het fijne poeder van acaciavezels kan bijvoorbeeld worden gemengd met smoothies, sappen, yoghurt of ontbijtgranen. De acacia vezels kunnen ook droog over havermout en salade gestrooid worden.
Over Mattisson
Mattisson is begonnen in 2001 en is gespecialiseerd in biologische voedingssupplementen en superfoods. Inmiddels is Mattisson uitgegroeid tot een gewaardeerd merk met een complete range aan natuurlijke producten. Mattisson biedt een breed scala aan producten aan, waaronder biologische superfoods, plantaardige eiwitten, vitamines, mineralen, oliën, zaden, noten, bessen en andere gezondheidsproducten & supplementen. Deze producten worden zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan hoge kwaliteitsnormen.