Edwin Vinke over Robert Herder Vismessen: ""We gaan die Japanners een poepie laten ruiken""
Voor Noordelijke zeevissen bestonden nog geen koksmessen. Met de specialistisch kennis van twee Michelin sterren chef Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang ontwikkelde Robert Herder een speciale serie handgemaakte vismessen.
De Edwin Vinke's Flexible 17 is een middelgroot fileermes en heeft een gewelfd heft met een slank, tegen- gesteld gebogen lemmet dat tot aan de punt spits toeloopt. Het ideale mes voor de zijwaarts geplaatste fileersnede. Het fileermes is fijn en flexibel geslepen. Lengte lemmet: 70 mm.
KenmerkenNet als de SeaKnife Flexibel 13 heeft het SeaKnife Flexibel 17 windmolen mes een gebogen handvat met een slank, gebogen lemmet. Deze vorm is perfect voor de zijdelingse filetsnit. Het lemmet is 17 cm lang, zeer fijn en flexibel geslepen. Het lemmet is gemaakt van duurzaam chroom-molybdeen-vanadiumstaal met een hoog koolstof- en chroomgehalte met een hardheid van 59 HRC. De messen worden met de hand fijn en blauw gepolijst door ervaren slijpers van de messenfabrikant Windmühlenmesser. De handvatschalen zijn handgemaakt van fijn walnootwortelhout en permanent bevestigd aan de tang met vier klinknagels. Het SeaKnife Flexibel 17 windmolen mes is geschikt voor het snijden en fileren van platvis, tong, heilbot of schol.