De Seki Magoroku Shoso messen zijn met hun zakelijke, elegante uitstraling
een highlight in iedere keuken. Met veel technische expertise worden deze gesmede
messen uit roestvrij staal geslepen en gehoond. Het resultaat is een mes met
een excellente scherpte, robuustheid en duurzaamheid, en daarmee uitermate
geschikt voor dagelijks gebruik in de keuken. De lemmets worden geproduceerd
met de modernste technieken, en om frictie aan de snede te verminderen op een laag
toerental geslepen. Daardoor is iedere Shoso bijzonder scherp en is de wrijving tussen
mes en het snijgoed minimaal. Het ergonomische stalen heft met ruitjespatroon vormt
een naadloze overgang naar het mooie gesatineerde lemmet van roestvast staal.
De koksmessen zijn in zijn geheel vervaardigd uit staal en daardoor aangenaam
licht, veilig te hanteren en uiterst hygiënisch.
Het Shoso lemmet wordt gesmeed van 1K6 staal met een hardheid van 58 (±1) HRC,
waardoor een hoge, gelijkmatige hardheid en lang aanhoudende scherpte gegarandeerd is.
Door de conventionele slijpmethode krijgen de messen een stabiele snede – perfect om
zuiver en nauwkeurig te snijden. De matte finish benadrukt de stoere elegantie van dit mes
Het gematteerde heft uit 18/8 edelstaal is bijzonder robuust en zorgt dankzij de symmetrische
ellipsvorm voor een professionele handling. Het ingewerkte ruitjespatroon geeft een veilige
en gemakkelijke houvast tijdens het snijden. De naadloze overgang van heft naar lemmet
benadrukt de strakke lijnvoering van het mes.