Woonexpress Houten Jaloezie Taupe - 100x180 cm (BxH) - Raamdecoratie - Lamelbreedte 50 mm - inc. Bedieningskoord en Draaistang - Eenvoudig op maat maken en monteren
Woonexpress Houten Jaloezie Taupe - 100x180 cm (BxH) - Raamdecoratie - Lamelbreedte 50 mm - inc. Bedieningskoord en Draaistang - Eenvoudig op maat maken en monteren

Woonexpress Houten Jaloezie Taupe - 100x180 cm (BxH) - Raamdecoratie - Lamelbreedte 50 mm - inc. Bedieningskoord en Draaistang - Eenvoudig op maat maken en monteren

103,20Vergelijk prijzen
bol.com
Shopscore(39k+)
103,20
Gratis9 werkdagen

Specificaties

EAN8717297226045
MerkWoonexpress
KleurTaupe
MateriaalHout
TypeOp maat

Beschrijving

Woonexpress Taupe Houten Jaloezie 100x180 cm
De lindehouten jaloezie in taupe tint straalt warmte uit met zijn natuurlijke vergrijsde look. Bovenop is er een aluminium cassette met een afdeklat, voorzien van een luxueus profiel voor een verfijnde afwerking. Zelfs de bedieningskoorden en verticale ladderbanden zijn in een bijpassende kleur, waardoor de jaloezie volledig in harmonie is met de taupe tint. De ladderbanden van 25 mm breed hebben een prachtige geweven textuur voor een extra fraai effect.

Stylen met een taupe houten jaloezie:
Een houten jaloezie in taupe tint brengt stijl en warmte in huis. De verweerde houtkleur is eenvoudig te mixen met bijvoorbeeld grijze en zachte pasteltinten. Het kan precies de juiste dosis warmte toevoegen aan een eigentijds interieur. Zelfs in een boho omgeving met veel beige en natuurlijke kleuren zal een taupe houten jaloezie schitterend passen.

Pluspunten:
• Scherpe prijs voor perfecte kwaliteit en afwerking
• Op en neer beweging door bedieningskoorden
• Draaistang om te kantelen
• Ophangsteunen voor eenvoudig montage
• Makkelijk in te korten
• Leverbaar in veel standaardmaten (60 tot 220 cm breed)
• In 2 trendy hout kleuren en basic zwart en wit leverbaar

Minpunten:
• Verduistert niet volledig
• Niet geschikt voor vochtige ruimtes, zoals een badkamer

Welke maat heb ik nodig?
Bedenk van tevoren of je de jaloezie in of op de dag wilt hangen, dus in of op het kozijn. Wanneer je ze in de dag hangt, heb je geen last van de zijkanten die na het versmallen onafgewerkt zullen zijn. Dat zit dan mooi verborgen. Het voordeel van op de dag monteren is dat het beter verduistert dan in de dag montage. Let op: het inmeten is een secuur klusje. We adviseren om altijd 2x te meten om vergissingen te voorkomen.

Montage op de dag (op het plafond of vlak boven het raam)
1. Meet voor de breedte het raam op 3 plaatsen
2. Voeg daar aan beide kanten 5 cm extra aan toe
3. Meet voor de lengte de hoogte tot aan de vensterbank of tot aan de vloer. Houd rekening met de hoogte van het ophangsysteem
4. Trek hier 1 cm vanaf

Montage in de dag (tussen de kozijnen)
1. Houd rekening met draaiende en uitstekende delen, zoals hendels en grepen
2. Meet de breedte tussen het kozijn of de muren op 3 plaatsen
3. De breedte is de smalst gemeten maat. Trek hier 1 cm vanaf
4. Meet de lengte tussen het kozijn of muur en de vensterbank op 3 plaatsen
5. De lengte is de kortst gemeten maat. Indien je de jaloezie tot op de vensterbank wilt, trek er dan 1 cm vanaf

Eenvoudige montage:
1. Volg eerst bovenstaande stappen voor het correct meten van de juiste maat jaloezie.
2. Meet en teken de plaats af waar de ophangsteunen moeten komen.
3. Zorg dat er genoeg speling is voor wanneer je de cassette met jaloezie in de steunen hangt.
4. Hang de extra beugel ter ondersteuning op, maar niet in het midden. Anders zit deze beugel op dezelfde plek als het ladderband.
5. Hang de jaloezie op door de cassette in de ophangsteunen te hangen en klik deze dicht.
6. Bevestig de ophangbeugels aan de afdeklat en schuif de afdeklat met beugels op de cassette. Je kunt gebruik maken van het dubbelzijdige tape om de afdeklat vast te maken.
7. Indien nodig kun je de lengte van de jaloezie inkorten (zie onderstaande stappen).

Lengte jaloezie inkorten:
1. Hang de jaloezie languit naar beneden bij het op maat maken van de lengte. Zo kun je goed bepalen hoeveel lamellen er tussenuit moeten voor de juiste lengte.
2. Aan de onderzijde zitten doppen ter afwerking van het katoenen ladderband en het koord. Deze doppen kun je er makkelijk met je vingers of anders met een platte schroevendraaier uitduwen.
3. Na het weghalen van de doppen worden de knoopjes van de koorden zichtbaar. Het is soms even friemelen, maar haal de knopen los.
4. Nu zie je vaak meteen hoeveel lamellen er tussenuit moeten. Verwijder eerst de onderste, wat bredere, afwerk lamel en daarna het teveel aan lamellen. Schuif de brede afwerklamel weer tussen het ladderband en rijg het koord er doorheen. Maak de knoopjes opnieuw vast.
5. Knip het ladderband op de juiste lengte af. Zorg ervoor dat je dat niet te kort doet. Check onderaan even hoe dat eerder gedaan is en knip op dezelfde wijze het teveel aan band af. Plaats het ladderband met de doppen weer terug in de afwerk lamel, precies zoals het eerst zat.
6. Als finishing touch kun je ook het bedieningskoord op de juiste lengte maken. Duw de houten klosjes omhoog en knoop het koord hoger (op de juiste lengte) weer vast. Knip het overtollige koord aan de onderkant af en duw de klosjes weer terug naar beneden over de knoopjes heen. Nu is de look helemaal af.

Onderhoud:
Om je houten jaloezie in topvorm te houden is regelmatig onderhoud belangrijk. Om ze snel op te frissen gebruik je een stofdoek, plumeau of de stofzuiger. Draai de jaloezieën dicht en ga er met een stofdoek of plumeau overheen. Het kan ook met de stofzuiger, zet ‘m dan wel op de laagste stand en gebruik een kleine opzetborstel. Voor een wat diepere reiniging kun je de lamellen afnemen met een licht vochtige doek en een zacht reinigingsmiddel.