Er gaat maar weinig boven versgebakken brood. Met behulp van de broodbakbol kun je zelf thuis in je oven het allerlekkerste brood bakken! Het unieke ontwerp van de broodbakbol zorgt ervoor dat er tijdens het bakken stoom ontstaat, waardoor het brood goed kan rijzen en het een lekkere knapperige korst krijgt. Maar waarom is die stoom eigenlijk zo belangrijk? In een bakkerij wordt er, zodra het brooddeeg de oven in gaat, wat stoom toegevoegd. Door de stoom komt er een dun laagje water op het deeg, waardoor de korstvorming van het brood wordt uitgesteld. Zo kan het brood tijdens het eerste deel van de baktijd goed rijzen. Halverwege de baktijd is de stoom weg, het brood is dan goed gerezen en kan vervolgens verder gebakken worden tot het knapperig en goudbruin is. Met de broodbakbol wordt dit proces nagebootst en heb je de ideale broodbakoven voor thuis. Geëmailleerd De broodbakbol is gemaakt van geëmailleerd gietijzer. Gietijzer houdt de warmte lang vast en zorgt voor een goede