De oestemes is de ideale tool om je oester open te maken. Het mes is gemaakt van roestvrij staal en kan in de vaatwasser. Het zwarte handvat zorgt voor extra grip tijdens het openmaken van de oester. Naast de oester kan je met het mes ook andere schelpdieren open maken. Hoe gebruik je het oestermes: Stap 1: Je legt de oester in je hand met het scharnier naar je toe Stap 2: De spier die je wilt doorsnijden om de oester open te snijden zit op één derde van boven Stap 3:De spier zit aan de rechterkant van de oester Stap 4: Ga voorzichtig met je mes tussen de twee klephelften in Stap 5: Beweeg het mes rustig heen en weer, op zoek naar de spier die je door wilt snijden Stap 6: Hou de oester stevig vast, om te voorkomen dat het vocht eruit loopt Stap 7: Als de schelp open is, verwijder je de bovenste schelp Stap 8: Je snijdt de oester los uit de onderste schelp Stap 9: Je haalt overtollig gruis weg uit de schelp Grand Finale: En genieten maar!
Specificaties van het Oestermes:
Bekijk hieronder de prijsontwikkeling van de OTIX Oestermes - Oesterbreekmes - Zwart - 14.5x5x1.7 cm - RVS.