Mattisson Zwarte knoflook extract gefermenteerd ABG10
Wat is Zwarte Knoflook? Zwarte Knoflook (Allium sativum) ABG10+® (Aged Black Garlic) is gefermenteerde knoflook. Fermentatie zorgt ervoor dat de actieve ingrediënten uit de knoflook beter opneembaar zijn. De knoflook wordt gefermenteerd onder een temperatuur van 60 graden. Tijdens dit proces reageren de suikers en aminozuren op elkaar waardoor er melanoïde ontstaat. Deze stof geeft de zwarte kleur aan de knoflook. Het fermenteren is eigenlijk een soort karameliseren, vandaar dat zwarte knoflook een stuk zoeter en bouillon achtiger smaakt dan witte knoflook. Na het fermentatieproces worden de teentjes gedroogd en gemalen tot poeder, dat vervolgens in een vegetarische capsule wordt gestopt. Voordelen zwarte knoflook
Een belangrijk voordeel van zwarte knoflook is dat je er in tegenstelling tot ‘witte’ knoflook geen slechte adem van krijgt. Daarnaast draagt zwarte knoflook bij aan de normale weerstand tegen stress*, de instan