BR Dubbel Gebroken Onderlegtrens (bustrens) Soft Contact 10 mm Ø 50 mm 12 Zilver/goud
BR Dubbel Gebroken Onderlegtrens (bustrens) Soft Contact 10 mm Ø 50 mm 12 Zilver/goud

BR Dubbel Gebroken Onderlegtrens (bustrens) Soft Contact 10 mm Ø 50 mm 12 Zilver/goud

36,98Vergelijk prijzen
Snelste levering
Meest gekozen
Minihorseshop.nl
Shopscore(0)
36,98
€6,955 werkdagen
12
Laagste prijs inclusief verzending
bol.com
Shopscore(39k+)
40,98
Gratis8 dagen

Specificaties

EAN8714802692739
MerkBR
KleurGoud
MateriaalAluminium

Beschrijving

Deze kwalitatief hoogwaardige dubbel gebroken onderlegtrens (bustrens) is vervaardigd van massief Cuprigan met roestvrijstalen ringen Deze kwalitatief hoogwaardige dubbel gebroken onderlegtrens (bustrens) is vervaardigd van massief Cuprigan met roestvrijstalen ringen. Cuprigan is een legering bestaande uit 89% koper, 7% aluminium, 3% ijzer en 1% zink Het oxidatieproces van het materiaal geeft een prettige geur en smaak. De anatomische vormgeving volgt de vorm van de paardenmond, waardoor een zachte en gelijkmatige drukverdeling ontstaat. Door de combinatie van de vormgeving en de unieke samenstelling van Cuprigan, wordt het kauwproces en speekselvorming gestimuleerd, waardoor er een fijne verbinding kan ontstaan met de gevoelige paardenmond. Het bit heeft een normale inwerking op de mond. Het mondstuk heeft een dikte van 10 mm en de bitringen hebben een diameter van 50 mm. Een bustrens heeft ringen die niet vrij kunnen draaien, daardoor werken hulpen directer in. Dit type bit wordt over het algemeen goed geaccepteerd, doordat het mondstuk relatief stevig in de mond ligt. De onderlegtrens wordt gebruikt in combinatie met een dressuurstang. Door de kleine ringen blijft er meer ruimte over voor de dressuurstang. Het is raadzaam een onderlegtrens circa 0,5 – 1 cm groter dan de stang te nemen. Bij een dubbel gebroken bit bestaat het mondstuk uit drie delen. Het middelste gedeelte van het mondstuk ligt plat op de tong. Hierdoor ontstaat er meer druk op de tong dan bij een enkel gebroken mondstuk. Hoe dikker het middenstuk, des te meer druk op de tong.