Veelzijdige rookoven met 4 roosters en timerfunctie
De elegante rookoven RC-FS870 is ontworpen voor professioneel gebruik in horecagelegenheden, of het nu gaat om restaurants, herbergen, hotels of agriturismo's. De elektrische rookkast wordt gebruikt voor het warm en heet roken van diverse producten waaronder kaas, charcuterie, gevogelte en wild, en vis.
Hoogtepunten
Om resultaten naar wens mogelijk te maken, is het apparaat ontworpen voor continu gebruik en met een timerfunctie. Dankzij een instelbare tijdspanne van 0 - 120 min, kun je je gerookte eten tot op de minuut nauwkeurig bereiden. Er klinkt een alarm zodra de vooraf ingestelde tijd is verstreken. Als de gewenste bruiningsgraad na de eerste keer draaien nog niet is bereikt, kan de timer opnieuw worden ingesteld op rookoven kopen. Onze aanbeveling: Laat de vis voor het roken goed drogen. Dit is de enige manier om het gerookte voedsel zijn typische goudbruine rookkleur te geven.
Tijdens het hele rookproces laat een thermometer aan de zijkant van de behuizing je de temperatuur in de roker zien binnen een bereik van 0 - 135 °C. Zo heb je altijd zicht op het kookproces en kun je indien nodig bijsturen. Het temperatuurbereik maakt warm roken (52 - 80 °C) en roken (boven 82 °C) mogelijk. Met een handige draaiknop regel je de temperatuur. U kunt betrouwbaar vis, wild, spareribs etc. roken en garen of kaas, tofu of eieren verfijnen met een fijn rookaroma. De minimale temperatuur is afhankelijk van de omgevingstemperatuur. De temperatuur wordt gegeven in Celsius en Fahrenheit.