Het grootste online winkelcentrum

  • De meeste shops
  • Het grootste aanbod producten
  • Altijd de beste deal

Boonanza

11,-
Verzendkosten: 7,50
-
+
  • Levertijd: Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Inclusief beslist.nl OK-garantie
  • Bedenktijd: minimaal 14 dagen
  • Klantbeoordeling Jolie-spellen.nl:Klantbeoordeling Jolie-spellen: (97)
Boonanza 999 GamesBoonanza is een leuk handelspel waarbij iedere speler moet proberen zoveel mogelijk thalers te behalen. Door bonen te sparen en te verbouwen kan iedere speler thalers verdienen of verliezen. Wees slim en probeer met je medespelers bonen te verhandelen of geef ze weg als jij ze niet nodig hebt. Echter hoeven je tegenspelers de gegeven bonen niet aan te nemen waardoor je er alsnog mee zit en je deze bonen een plek moet geven. Een leuk tactisch handel spel.Doel van het kaartspelHandel met je bonen en verdien hierdoor zoveel mogelijk thalers. Thalers zijn geld waard dus het is uiteindelijk de bedoeling om de rijkste bonenhandelaar te worden!Start met BoonanzaZodra de bonenkaarten geschud zijn krijgt iedere speler 5 bonenkaarten in zijn hand. De 3e bonenveldkaarten mogen nog even in het doosje worden gestopt. De volgorde van de kaarten die de spelers in de hand hebben mag niet aangepast worden. De kaarten mogen dus niet gesorteerd worden. Deze regel geldt gedurende het hele spel. De overige kaarten worden met de thaler zijde naar boven op tafel gelegd.SpelverloopBoonanza is een kaartspel dat in 4 fasen verloopt. De speler links van de deler mag beginnen!
Fase 1 Bonenkaarten uitspelen: De speler moet de eerste bonenkaart in zijn hand op 1 van de 2 bonenvelden plaatsen. Hiermee begint de speler een nieuw bonenveld of wordt een bestaand veld verlengt. Daarna mag de kaartspeler kiezen om ook de volgende kaart te spelen maar dat hoeft niet. Als een speler geen kaarten in zijn handen heeft vervalt deze 1e fase. Als de bonenvelden bezet zijn van de speler zal hij eerst een van zijn velden moeten oogsten en verkopen.
Fase 2 Handelen en weggeven: De kaartspeler die aan de beurt is pakt vervolgens 2 kaarten van de gesloten stapel en legt deze open voor zich neer. De speler mag dan beslissen of hij deze kaarten wil houden of niet. Als de speler kiest om de kaarten te houden legt hij deze open voor zich neer. De kaarten mogen ook verhandeld worden aan de medespelers. Tijdens het handelen mag de speler ook kaarten die hij in de hand heeft verhandelen. Let er alleen wel op dat de kaarten op dezelfde plek teruggezet moeten worden! Kaarten mogen ook weggegeven worden aan medespelers. Deze zijn echter niet verplicht deze te accepteren en kunnen daardoor je flink laten zitten met lastige kaarten.
Fase 3 Bonen verbouwen: Iedere speler die gehandeld heeft mag de verkregen bonenkaarten nu plaatsen op hun bonenvelden. Tijdens het neerleggen mogen er ook velden worden geoogst. Als een speler een kaart niet neer kan leggen op zijn veld is hij verplicht een van zijn velden te oogsten. Ook als dit geen geld oplevert.
Fase 4 Nieuwe bonenkaarten trekken: De speler die de beurt heeft trekt om en om drie nieuwe bonenkaarten. Deze kaarten moeten weer in de volgorde in de hand genomen worden in de volgorde waarin ze worden gepakt. De kaarten worden achteraan in de hand geplaatst.

Bonenvelden kunnen worden geoogst en verkocht. De waarde van de bonen staan op de voorkant van de kaarten. Het getal staat voor het aantal bonenkaarten die je moet hebben voor het aantal thalers wat erboven staat. Als je de bonen wilt oogsten draai je net zoveel bonenkaarten om als het aantal thalers dat ze waard zijn. Deze thalers bewaar je en leg je voor je neer. De rest van het aantal bonen worden met de bonen kant naar boven op de aflegstapel gelegd. Iedere speler kan 1 derde bonenveld kopen door drie thalers in te leveren. Deze worden ook op de aflegstapel gelegdEinde van het spelWanneer de gedekte stapel voor de derde keer op is tijdens het 'handelen en weggeven', wordt deze fase en de 'bonen verbouwen' fase nog uitgespeeld waarna het spel ten einde is. Als de stapel voor de derde keer op is in de 'nieuwe bonenkaarten trekken' fase is het spel meteen ten einde. Degene met het meeste aantal thalers wint het spel.999 Games een van de grootste spellen leveranciers.999 Games is ontstaan uit een postorder bedrijf in 1990. In 1991 zijn zij gestart met de tot op heden grootste spellenbeurs van Nederland: Spellenspektakel in Eindhoven. Met de mogelijkheid om verschillende spellen te distribueren volgde de doorbraak en werd 999 Games een groothandel. Meer informatie kunt u vinden op: http://www.999games.nl/spel/boonanza.
Spelduur: +/- 60 minuten
Aantal Spelers: 3 - 5 spelers
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Spel type: Handel
Taal: Nederlands
  • Merk: 999 Games
  • Populaire spellen: Boonanza
  • Aantal spelers: 3 spelers, 4 spelers, 5 spelers
Toon alle productinformatie
Kooprijk.nl zegt:Kooprijk zegt:Boonanza
Spellenrijk.nl zegt:Spellenrijk zegt:In dit communicatieve Boonanza kaartspel handelen de spelers met hun bonen en verbouwen deze op hun akkers. Wie troggelt de andere spelers de beste bonen af en verdient het meeste geld?Iedere speler krijgt 5 bonenkaarten en moet deze op volgorde in zijn hand houden. Verder heeft hij twee bonenvelden, waarop hij bonen verbouwt. Als je aan de beurt bent, moet je één of twee kaarten uit je hand verbouwen. Daarna mag je met de andere spelers handelen. Als je genoeg bonen op een veld verzamelt, kun je deze voor goed geld verkopen. Maar omdat je soms een soort moet verbouwen die niet op jouw veld past, kan het gebeuren dat je de boel voor weinig geld weg moet doen.Boonanza is een fascinerend handelsspel van de auteur van Agricola en Le Havre. Vanaf 12 jaar, voor 3 tot 5 spelers.
VanGilsWeb.nl zegt:VanGilsWeb zegt:999 Games Boonanza, Kaarten, 12 jaar, Jongen/meisje, 45 min In dit communicatieve kaartspel handelen de spelers met hun bonen en verbouwen deze op hun akkers. Wie troggelt de andere spelers de beste bonen af en verdient het meeste geld?

Iedere speler krijgt 5 bonenkaarten en moet deze op volgorde in zijn hand houden. Verder heeft iedere speler twee bonenvelden. Op elk daarvan mag hij één soort bonen verbouwen. Als je aan de beurt bent, moet je de eerste kaart en mag je de tweede kaart uit je hand verbouwen. Daarna draai je twee nieuwe bonenkaarten open, die je mag houden of verhandelen. Je mag ook kaarten uit je hand verhandelen. Dat kan nuttig zijn, want een bonenveld is meer waard als er meer kaarten van een soort op liggen. En als je een soort moet verbouwen die er niet ligt, moet je een andere verkopen. En dat kan wel eens te vroeg komen... Je kunt er per spel echter wel één keer voor kiezen om voor drie thalers een extra bonenveld te kopen. Het spel is afgelopen als de stapel bonenkaarten drie keer is doorgespeeld. Wie daarna het meeste geld heeft, wint.

Boonanza is een fascinerend handelsspel van de auteur van Agricola en Le Havre en is een echte aanrader voor liefhebbers van bijvoorbeeld De Kolonisten van Catan.

Tactische speeltip(s)

Houd bij het handelen goed de waarde van de kaarten in de gaten. Je kunt bijvoorbeeld voor een rode boon prima 3 of meer blauwe bonen vragen. Ook is het belangrijk om de volgorde van de kaarten in je hand te sturen. Als je van bepaalde bonen nog meer wilt sparen en een kaart in je hand ervoor zorgt dat je het veld zou moeten verkopen, is het verstandig om te proberen de kaart uit je hand te verhandelen of zelfs weg te geven.

Onthoud de kaarten die uit het spel gaan goed. Het is mogelijk dat je daardoor van een bepaalde soort niet zoveel kaarten meer kunt verzamelen als je dacht.

Natuurlijk is het handig om een derde bonenveld te hebben. Maar bedenk goed of je er genoeg aan verdient, want je betaalt er 3 thalers voor.
Grotespeelgoedshop.nl zegt:Grotespeelgoedshop zegt:Boonanza
Top1toyszeist.nl zegt:Top1toyszeist zegt:In dit communicatieve kaartspel handelen de spelers met hun bonen en verbouwen deze op hun akkers. Wie troggelt de andere spelers de beste bonen af en verdient het meeste geld? Iedere speler krijgt 5 bonenkaarten en moet deze op volgorde in zijn hand houden. Verder heeft iedere speler twee bonenvelden. Op elk daarvan mag hij één soort bonen verbouwen. Als je aan de beurt bent, moet je de eerste kaart en mag je de tweede kaart uit je hand verbouwen. Daarna draai je twee nieuwe bonenkaarten open, die je mag houden of verhandelen. Je mag ook kaarten uit je hand verhandelen. Dat kan nuttig zijn, want een bonenveld is meer waard als er meer kaarten van een soort op liggen. En als je een soort moet verbouwen die er niet ligt, moet je een andere verkopen. En dat kan wel eens te vroeg komen... Je kunt er per spel echter wel één keer voor kiezen om voor drie thalers een extra bonenveld te kopen. Het spel is afgelopen als de stapel bonenkaarten drie keer is doorgespeeld. Wie daarna het meeste geld heeft, wint. Boonanza is een fascinerend handelsspel van de auteur van Agricola en Le Havre en is een echte aanrader voor liefhebbers van bijvoorbeeld De Kolonisten van Catan.
Dobeno.nl zegt:Dobeno zegt:999 Games Boonanza Hak, ik heb je!
Despeelwijzer.nl zegt:Despeelwijzer zegt:In dit communicatieve kaartspel handelen de spelers met hun bonen en verbouwen deze op hun akkers. Wie troggelt de andere spelers de beste bonen af en verdient het meeste geld?

Iedere speler krijgt 5 bonenkaarten en moet deze op volgorde in zijn hand houden. Verder heeft iedere speler twee bonenvelden. Op elk daarvan mag hij één soort bonen verbouwen. Als je aan de beurt bent, moet je de eerste kaart en mag je de tweede kaart uit je hand verbouwen. Daarna draai je twee nieuwe bonenkaarten open, die je mag houden of verhandelen. Je mag ook kaarten uit je hand verhandelen. Dat kan nuttig zijn, want een bonenveld is meer waard als er meer kaarten van een soort op liggen. En als je een soort moet verbouwen die er niet ligt, moet je een andere verkopen. En dat kan wel eens te vroeg komen... Je kunt er per spel echter wel één keer voor kiezen om voor drie thalers een extra bonenveld te kopen. Het spel is afgelopen als de stapel bonenkaarten drie keer is doorgespeeld. Wie daarna het meeste geld heeft, wint.

Boonanza is een fascinerend handelsspel van de auteur van Agricola en Le Havre en is een echte aanrader voor liefhebbers van bijvoorbeeld De Kolonisten van Catan.
Spellenhuis.nl zegt:Spellenhuis zegt:De boon is een eigenzinnig gewas, en gedijt uitsluitend in gezelschap van zijn soortgenoten. Bonenkwekers moeten hier rekening mee houden en investeren bij voorkeur in maximaal twee of drie soorten. Gelukkig kunnen ze hun overtollige bonen aan hun collega’s verhandelen. Welke bonen zijn het schaarst en het lucratiefst? De meest gewiekste handelaar zal de interessantste bonen voor zich opeisen en de oogst duur verkopen...
Superwinkel.nl zegt:Superwinkel zegt:Boonanza van het merk 999 Games.
Geschikt vanaf: 12 jaar
Geschikt tot: jaar
Gewicht: 197 gram
Degrotespeelgoedwinkel.nl zegt:Degrotespeelgoedwinkel zegt:Bij het spel 'Boonanza' gaat het erom, slim om te gaan met de verschillende bonensoorten en deze op je velden te verbouwen. De boon is namelijk een eigenzinnig gewas en groeit het beste in gezelschap met andere bonen. De bedoeling is om de bonen na het verbouwen te verkopen met de meeste winst! Voor 3 tot 5 spelers.
Multimediabay.nl zegt:Multimediabay zegt:999 Games Boonanza (Speelgoed - Speelgoed)
Algemene productdetails
Merk999 Games
Populaire spellenBoonanza
Aantal spelers3, 4, 5

Alle aanbieders

Anderen bekeken ook

Voor jou gevonden Kaartspellen

Algemeen
Beslist.nl Beslist.nl is het grootste online winkelcentrum van Nederland waar je zorgeloos, veilig en overzichtelijk producten kunt vergelijken en bestellen. Met ons ruime assortiment van miljoenen producten bieden we de consument een duidelijk overzicht wat er online te koop is en voor welke prijs zodat je de beste aanbiedingen kunt vinden. Zo is het bij ons altijd sale. Ben je op zoek naar goedkope outlets, vraag je je af of je dat nieuwe product in de aanbieding kunt kopen of wil je een prijsvergelijking doen; online shoppen begint bij beslist.nl. Ook als je producten wilt kopen met een snelle levertijd en een goedkope prijs.

© 2005 - 2018 beslist.nl™

Beslist.nl maakt gebruik van cookies. Ga je verder op onze website, dan stem je in met het plaatsen van cookies en de verwerking van deze data door ons en onze partners.